Aloja

12.klases Žetonu vakars Staiceles vidusskolā

Staiceles vidusskolā tradicionāli Projektu nedēļas laikā notiek arī 12.klases Žetonvakars. Šogad – laimīgajā piektdienā jeb 13.februārī mēs, trīspadsmit nākamie abiturienti no Staiceles un Gulbenes, Burtniekiem, Cesvaines, Valmieras un Salacgrīvas, aicinājām uz saviem svētkiem gan skolas kolektīvu un vecākus, gan draugus, novada dzīves vadītājus un interesentus.

 

Pirmajā Žetonvakara daļā kā allaž teicām daudz labu, mīļu, skaistu pateicības vārdu skolas darbiniekiem un pedagogiem, kas snieguši mums ļoti daudz vērtīgu atziņu, padomu un zināšanu turpmākajai dzīvei, pacietību, rūpes un mīlestību, audzinot drosmi, mērķtiecību un inteliģenci. PALDIES, cienījamie pedagogi, ka spējāt mūs motivēt un uzmundrināt jebkurā situācijā! Vislielākā pateicība klases audzinātājai Lindai Abendrotei. Viņa ar mums kopā ir no 1.klases! Paldies audzinātājiem pirmsskolā, sākumskolā un pamatskolā, paldies bijušajam audzinātājam un Staiceles vidusskolas direktoram Jurim Krastiņam – tagad mēs esam lepni par savu izaugsmi un draudzīgo kolektīvu – dzīvespriecīgu, vienotu, sportiski talantīgu un ar dzīves moto: Viens par visiem, visi par vienu!

 

Protams, pateicība Žetonvakarā izskanēja arī vistuvākajiem: „Mīļie vecāki, vai atceraties sajūtu, pirmo reizi turot mūs rokās? Redzot pirmo pasperto soli, dzirdot pirmos izteiktos vārdus? Jau toreiz jums bijām paši labākie, gudrākie un mīļākie. Bet pēc gadiem lielais satraukums, palaižot mūs skolā un klusi sev jautājot – vai manam bērnam viss izdosies? Tagad droši atbildam – jā, viss ir izdevies! Viss ir tik labi, cik paši to esam vēlējušies.” Sirsnīgas uzrunas mums teica Staiceles pilsētas pārvaldes vadītājs Einārs Bērziņš, Alojas novada domes priekšsēdētājs Valdis Bārda, Alojas novada Izglītības, kultūras un sporta nodaļas vadītāja Dace Lāce un Alojas novada Izglītības speciāliste Ilze Kapmale. Skanot skolas himnai, „Virs galvas mūžīgs Piena ceļš” un pilsētas himnai, piespraudām žetonu arī vidusskolas karogam ar vēlējumu – būt vēl daudzām jo daudzām divpadsmitajām klasēm Staicelē!

Otrajā Žetonvakara daļā bijām iestudējuši „Ziņģu Ješkas uzvaru” – īstu teātra izrādi jeb muzikālu komēdiju četrās ainās pēc Andreja Upīša lugas. Ar interesantu scenogrāfiju, kostīmiem, līksmām dejām un dziesmām no sirds centāmies sajūsmināt ikvienu skatītāju. Prieks, ka ļoti labi spējām iejusties savās lomās un radīt gluži vai meistarīgu aktiermākslas sniegumu: pozitīvas emocijas un ovācijas līdz pat izrādes beigām raisīja mūsos lielu gandarījumu un nopietni padarīta darba sajūtu. Tāpēc vissirsnīgākais PALDIES mūsu skolotājai Antrai Rudzītei par režiju, scenogrāfiju, kostīmiem un horeogrāfiju! Paldies par laiku, ko pavadījām kopā, ko atvēlējāt mums, domājot, jūtot līdzi ikvienā mēģinājumā! Paldies par Jūsu enerģiju, gudrību un prieku, gatavojoties Žetonvakaram!

 

Paldies par sadarbību pilsētas pārvaldes vadītājam E.Bērziņam, kultūras nama vadītājai Airai Lapkovskai, skaņu operatoram Daināram Konrādam un Mārim Borisovam par gaismošanu! Paldies 11.klasei un audzinātājai Vizmai Lūsei par oriģinālo kalendāru mums katram ar 90 dienām līdz izlaidumam, par vēlējumiem un dziesmu! Paldies visiem, kas priecājās un jaukus svētkus svinēja kopā ar mums Staiceles vidusskolas 7.Žetonvakarā!

 

Dita Kažoka, 12.klase

no images were found