Aloja

Aizvadīti pirmie trīs L.A.M.A. motokrosa turnīra posmi

MK ''ASB''Līdz ar piemērotu laika apstākļu sagaidīšanu atsākusies kārtējā L.A.M.A. (Latvijas Alternatīvā Motosportu Asociācija) motokrosa sezona. Šogad aizvadīti jau trīs posmi, kuros piedalījušies arī vairāki braucēji no vietējās komandas — motokluba ”ASB”.

 

1.posms — Rauna

Pirmajā posmā, kas 11.aprīlī norisinājās Raunā, ”ASB” pārstāvēja astoņi sportisti. 16+ klasē Reinis Staškuns 20 braucēju konkurencē palika 16.vietā (braucienos 16.un 14.vieta).

26+ klasē Kristaps Dundurs ieguva 6.vietu (5. un 6.vieta) starp 25 braucējiem.

Klasē 36+ Mārcis Straume ieguva 10.vietu (13. un 7.v.), bet Gatis Grūbe — 14. (18. un 12.v.). Kopumā šajā klasē piedalījās liels skaits dalībnieku — 32.

46+ klasē Normunds Šķepasts, pateicoties 4. un 3.vietai braucienos, izcīnīja 3.vietu kopvērtējumā (15 cilvēku konkurencē).

Savukārt Retro klasē braucienos 2. un 1.vietu ieguva Māris Miezītis, kas kopvērtējumā 11 dalībnieku konkurencē ļāva kāpt uz pjedestāla augstākā pakāpiena. Dainis Homko izcīnīja 3.vietu (3. un 4.vieta braucienos), savukārt Raimonds Homko, braucienos iegūstot 9. un 5.vietu, kopvērtējumā palika 7.pozīcijā.

 

Piebildīšu, ka klases 46+, Retro un 2T jeb 2 taktu motocikli savus braucienus aizvada kopā, kas tos padara ļoti spraigus, bet kopvērtējums tiek atspoguļots pa klasēm atsevišķi.

 

Jāpiebilst arī, ka šajā posmā ļoti pārliecinoši abos braucienos un līdz ar to arī kopvērtējumā sešu ekipāžu konkurencē uzvarēja blakusvāģu ekipāža Jānis Sedlenieks (Staicele)/Ģirts Indrijaitis (Ogre).

 

2.posms — Burtnieki

Burtnieku posmā (18.aprīlis) ”ASB” krāsas pārstāvēja deviņi motobraucēji.

26+ klasē Kristaps Dundurs izcīnīja 5.vietu (6. un 4.v.), bet Kaspars Vītols ieguva 9.vietu (7. un 9.v.) 22 braucēju konkurencē. 

Klasē 36+ Mārcim Straumem 5.vieta (5. un 6.v.), bet Gatim Grūbem — 8. (13. un 7.v.). Arī šajā klasē uz starta stājās 22 sportisti. Otrajās sacensībās pēc kārtas Normunds Šķepasts ieņēma godalgoto 3.vietu. Šoreiz divas trešās vietas braucienos deviņu vīru konkurencē 46+ klasē.

Retro klasē savukārt Māris Miezītis maksimāli pārliecinoši (pirmajā braucienā visus apsteidzot pat par vairāk kā pusotru minūti) ieguva divas pirmās vietās un, protams, uzvaru kopvērtējumā. D.Homko uz goda pjedestāla divus pakāpienus zemāk (3. un 4.v.), bet R.Homko — 5.vieta (4. un 5.braucienos). Kopumā piedalījās seši sportisti. Q Open klasē pirmajā braucienā 3. no trim braucējiem palika Jānis Zirnis. Otrajā braucienā nepiedaloties, kopvērtējumā ieņemta tā paša trešā vietā.

 

3.posms — Saldus

Saldū Eiropas dienā jeb 9. maijā motokluba ”ASB” sastāvā uz starta stājās septiņi sportisti.

26+ klasē 10.vietu 16 vīru konkurencē ieguva Kaspars Vītols, bet Kristaps Dundurs šo posmu izlaida traumas dēļ, bet 4., Staiceles posmā, atkal stāsies uz starta.

36+ klasē 11.vieta Mārcim Straumem, 14. — Gatim Grūbem. Viņi sacentās ar vēl 21 sportistu.

46+ klasē Normunds Šķepasts pēc veiksmīgā 1.brauciena, kurā tika izcīnīta 2.vieta, otrajā braucienā ieguva 6.vietu, kas kopvērtējumā lika noslīdēt uz 5.vietu starp 14 sportistiem.

Kā jau ierasts, visplašāk tika pārstāvēta Retro klase. Tajā 2.vietu kopvērtējumā (un divas 2.vietas arī braucienos) izcīnīja Māris Miezītis, bet 4.vieta (4. un 6.v.) Dainim Homko. Raimonds Homko — 8. (5. un 8.v.). Kopumā uz starta šajā klasē izgāja 10 sportisti.

 

Diemžēl sacensību laikā notika arī traģisks negadījums — pēc neveiksmīga lēciena un piezemēšanās uz viena no tramplīniem dzīvību zaudēja ”MK Kandava” motobraucējs Gints Bite. Pēc traģiskā kritiena sacensības tika pārtrauktas.

 

Kopvērtējums

Tā kā no astoņiem paredzētajiem posmiem notikuši jau trīs, vērts ieskatīties arī kopvērtējuma ailēs. Visaktīvāk un veiksmīgāk motokluba ”ASB” pārstāvji startējuši Retro klasē: Mārim Miezītim starp 13 sportistiem 1.vieta, Dainim Homko — 3., bet uzreiz aiz viņa — Raimonds Homko.

Arī Normunds Šķepasts 46+ klasē uz pagaidu goda pjedestāla — 3.vieta starp 21 braucēju.

Visplašākā pārstāvniecība pašlaik 36+ klasē — tajā pirmajos posmos piedalījušies 39 vīri. Augstajā 4.vietā Mārcis Straume, dažas vietas aiz viņa Gatis Grūbe (8.vieta).

26+ klasē Kristaps Dundurs pagaidām 6.vietā, bet Kaspars Vītols — 11. Jāpiemin, ka abi izlaiduši pa posmam, kas ļauj cerēt, ka kopvērtējumā iespējams pakāpties augstāk. Pirmajos trijos posmos šajā klasē punktus guvuši 33 braucēji.

16+ klasē, kur kopvērtējums publicēts vien par pirmajiem diviem posmiem, Reinis Staškuns 18. starp 21 brucēju. Viņam gan tikai viens aizvadīts posms.

Savukārt Q Open kopvērtējums vēl nav publicēts, taču vienīgie 22 punkti, kas iegūti otrajā posmā, Jānim Zirnim varētu ļaut tajā atrasties vien lejasdaļā starp nedaudz vairāk kā 10 sportistiem.

 

Turpmākie posmi

Ieteicams sarosīties visiem motokrosa interesentiem un līdzjutējiem, jo nākamie posmi tiks aizvadīti tuvākajā apkārtnē:

  • 6.jūnijā – Staiceles trasē;
  • 4.jūlijā – Alojā;
  • 1.augustā – Limbažos.

 

Iesaku visiem entuziastiem un interesentiem vietējos braucējus atbalstīt arī klātienē!

 

Rolands Paeglis

Foto: Liene Matuzele