Aloja

Jaunatnes dziesmu un deju svētku noslēguma pasākumi

Viens no šīs dienas aktuālākajiem ziņu tematiem medijos bija par XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku organizatoru aizvadītajā naktī pieņemto lēmumu atcelt svētku gājienu. Tas tika nolemts pēc svētku operatīvās rīcības grupas ārkārtas sanāksmes, kura savukārt tika sasaukta pēc tam, kad noslēguma koncerta ģenerālmēģinājumā vairākiem bērniem tika novērotas veselības problēmas un ģībšana. Oficiālā informācija, ka gājiens atcelts, pagājušajā naktī tika nosūtīta svētku koordinatoriem. Tikai vēlāk sociālajos tīklos izplatījās ziņa, ka gājienā tomēr iespējams doties pēc katra kolektīva brīvprātīgas izvēles. 

 

Diemžēl brīvprātīgo gājienam paspēja pievienoties tikai mūsu tautas deju kolektīvs „Resgaļi” ar pedagogiem un koordinatori Daci Lāci, taču viņi godam pārstāvēja mūsu novadu. Kopumā “atceltajā” gājienā piedalījās pat vairāk dalībnieku, nekā sākotnēji paredzēts. – Gājiens noritēja īpašā gaisotnē. Dalībnieki apliecināja, ka dziesmu un deju svētku tradīcija ir stipra, tā vieno un spēcina mūsu tautu. Gājiena atmosfēra bija sirsnīga, pacilājoša un emocionāli silta. Paldies visiem dalībniekiem un skatītājiem par šīm neaizmirstamajām emocijām un radīto kopības sajūtu! Novērtējam arī visu to vecāku un dalībnieku lēmumu neiet gājienā, bet piedalīties Noslēguma koncertā. Biežāk izdziedātie vārdi gājienā bija “Liku bēdu zem akmeņa!”, – secina svētku rīkotāji. 

 

Šodien uz Rīgu devās arī domes priekšsēdētājs Valdis Bārda ar kundzi un Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Inga Mauriņa – Kaļva. Kā iepriekš norādīts, mūsu novada delegācija šīs dienas pavadīja Rīgas Centra daiļamatniecības pamatskolā, tāpēc par sirsnīgo un gādīgo uzņemšanu ar mīļiem vārdiem un deju priekšnesumu tika teikts paldies skolas personālam un direktorei Aijai Neilandei. Pēc tam visi devās nolikt ziedus pie Brīvības pieminekļa.

 

Zane Šlendaka