Aloja

Mūsu koklētāji Saulkrastu koklētāju ansambļu festivālā

27. un 28.februārī VI Saulkrastu koklētāju ansambļu festivāls „Koklē vēju vanadziņš” noritēs kā karnevāls – maskosimies, dejosim un iesim rotaļās. Šoreiz festivāls būs īpaši krāšņs ne tikai tāpēc, ka pirmās dienas koncertā piedalīsies vairāk nekā 120 kokļu un 14 koklētāju ansambļi no Cēsīm, Rīgas, Baložiem, Iecavas, Madonas, Alojas, Limbažiem un, protams, no Saulkrastiem, bet arī tāpēc, ka koklētājiem pievienosies stepa dejotāji! Festivālā piedalīsies arī Latgales priekšpilsētas mūzikas un mākslas skolas (MMS) stepa dejas studija “Ķengaraga Ķengurīši”, Iecavas MMS stepa dejas studija “Zebras” un 1. Stepa dejas studijas Latvijā “Top Tap Company” audzēkņi. Koncertu vadīs aktieris, stepa dejotājs un pedagogs Māris Pūris.

 

Festivāla pirmās dienas koncerts notiks sestdien 16:00, kultūras namā “Zvejniekciems”. Savukārt jau no 13:00 līdz 16:00 kultūras namā “Zvejniekciems” – radošās darbnīcas, dziesmas un rotaļas, un pankūku degustācija ikvienam festivāla apmeklētājam. Ieeja festivāla norisēs – brīva.

 

Svētdien, 28.februārī 14:30 festivāla ietvaros Skultes evaņģēliski luteriskajā baznīcā festivāla otrās dienas koncerts. Koncertā muzicēs J.Mediņa mūzikas vidusskolas, Rīgas Pārdaugavas mūzikas skolas, Rīgas koncertapvienības “Ave Sol”, Rīgas Mazās Ģildes un Saulkrastu koklētāji.  Ieeja par ziedojumiem.

 

Tiem, kurus festivāla laikā būs ieinteresējusi stepa deja, svētdien, 28.februārī no 11:00 līdz 13:30 kultūras namā “Zvejniekciems” Māris Pūris vadīs meistarklasi stepa dejā: ievads stepa dejas vēsturē, video materiāli par izcilākiem stepa dejas meistariem pasaulē un Latvijā (Jānis Pirvics), praktiskās nodarbības. Ieeja brīva.

 

Informāciju sagatavoja:

Saulkrastu novada pašvaldības aģentūras

“Saulkrastu kultūras un sporta centrs”

Direktora vietniece aģentūras pamatdarbības jautājumos

Vija Skudra

Tālr. 67954179

Mob.tālr. 20222927

e-pasts: vija.skudra@saulkrasti.lv