Aloja

AAV Tehniskās jaunrades pulciņš „Saules kausā-2016”

2016. gada 21.maijā jau devīto reizi Latvijas Universitātes Cietvielu fizikas institūts (LU CFI) organizēs Saules Kausa pasākumu, lai veicinātu un attīstītu Latvijas jauniešu zināšanas par videi draudzīgiem un energoefektīviem risinājumiem transporta nozarē mūsdienu pasaulē.

Tā ietvaros skolēniem, izmantojot sev pieejamos materiālus, jāizveido ar Saules enerģiju darbināmi transportlīdzekļu modelīši, sacensībām ātruma, spēka vai ūdens disciplīnās. Saules Kauss 2016 noslēguma pasākumā 5.-12. klašu skolēniem bija iespēja praktiskā veidā demonstrēt savas idejas, zināšanas un prasmes energoefektīvu un atjaunojamu resursu izmantošanā, piedaloties sacensībās ar ūdens, zemes, gaisa transportlīdzekļu modelīšiem, kurus darbina tīra Saules enerģija.

Iepriekšējos gados skolēni jau pierādījuši, ka veiksmīgi spēj izgatavot nelielus ar Saules enerģiju darbināmus sauszemes un ūdens transportlīdzekļu modelīšus. LU CFI Saules Kausam pieteicām 2 komandas un aizsūtījām skices, kā arī paši sagatavojām video par 2 saules laivām un 3 mašīnu modeļiem.

            Ar mašīnu modeļiem palikām nedaudz aiz pirmā trijnieka, bet Saules laivām ieguvām 3.vietu Nestandarta klasē, tas ir , ar pašu atrastām detaļām. Komandā darbojās Ingars Barans, Miķelis Siliņš un Mikus Ozols. 2.komanda- Emīls Bartkēvičs, Valts Kokins, Ansis Siliņš.

            Jāpiebilst, ka uzvarēja vidusskolēni no Siguldas ģimnāzijas, Jelgavas 4.vidusskolas un Rīgas Valsts 2.ģimnāzijas.

AAV Tehniskās jaunrades

pulciņa vadītāja S. Mangulsone