Aloja

Alojas novads Vidzemes uzņēmēju dienās 2016

vidzemes_uznemeju_dienasAlojas novada komercdarbības speciāliste Zane Lapšāne-Celma kopā ar tūrisma informācijas centra vadītāju Inesi Timermani un Alojas novada uzņēmējiem pirmo reizi piedalījās Vidzemes uzņēmēju dienās, kas notika 2016. gada 20. un 21. maijā. Izstādē tika prezentēta šogad apstiprinātā Alojas novada preču un pakalpojumu zīme “Labi darīts Alojas novadā!”.

 

Alojas novada stendā 20. maijā aktīvi darbojās bioloģiskās saimniecības “Lielkalni” saimniece Aija Paukšēna, kura piedāvāja “Lielkalnos” ražotos produktus: sīrupus, ievārījumus, tējas, želejas. Z/S “Šita&ke” saimnieks Imants Urpens piedāvāja kaltētu šitake sēņu pulveri un skaidiņas, mājamatnieks Gunārs Lācis bija sarūpējis dažādus izstrādājumus no koka: svečturus, paplātes, vīna un alus kastes.

 

21. maijā uzņēmēju sastāvs nedaudz pamainījās, mājamatnieks Gunārs Lācis izstādē piedalījās abas dienas, bet klāt nāca SIA “Aloja Starkelsen” ar savu produkciju: dažāda veida želejām, ķīseļiem, parasto un bioloģisko kartupeļu cieti, Z/S “Krogzemes” saimnieks Arturs Vīksne bija bitēm īpaši “pasūtījis” jauno medu, piedāvāja arī dažādu biškopības produkciju: vaska sveces, konfektes no medus, ziedputekšņus.

 

Izstādes laikā tika demonstrēta Bruno Šulca un Andreja Hansona radītā filma “Klaidoņstāsts”, par Ungurpils Dzirnavu ezeru, kas ir unikāls ar peldošajām salām.

 

Izstādes apmeklētājiem bija iespēja piedalīties loterijā “Ko Tu zini par Alojas novadu?”, veiksmes un atraktivitātes gadījumā dalībniekiem bija iespēja tikt pie dāvanām – Alojas novada uzņēmēju produkcijas.

 

Izstādes apmeklētāju vidū bija daudz Alojas novada pašreizējie iedzīvotāji, kā arī tādi, kuru dzīves kaut kādā veidā ir vai bijušas saistītas ar Alojas novadu, katrs uzrunātais stāstīja savu atmiņstāstu par to.

 

Izstādes laikā tika dibināti kontakti ar kaimiņu novadiem, attālākiem novadiem, kā arī ar dažādu uzņēmumu pārstāvjiem.

 

Paldies Alojas novada uzņēmējiem par kopīgi pavadītām dienām, paldies par sarūpētajām dāvanām, lai izstādes ekspozīciju padarītu interesantāku un iepriecinātu apmeklētājus!

 

Zane Lapšāne-Celma

Alojas novada domes komercdarbības speciāliste