Aloja

Novada saimē svinīgi uzņemti 28 jaundzimušie

24. septembrī Alojas kultūras namā un Vilzēnu tautas namā notika tradicionālais ģimeņu godināšanas pasākums “Bērniņš ienāk pasaulē”, kurā pašvaldība sumināja 28 jaundzimušos un viņu ģimenes.

Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja p.i. Inga Neimane kopā ar speciālisti Ilgu Šmiti aicināja katru ģimeni aizdegt svecīti un piedalīties simboliska jaundzimušo koka veidošanā, atstājot tajā zaļu lapiņu – pirkstu nospiedumu. Katrs jaundzimušais dāvanā saņēma adītus zābaciņus, ko darinājušas Staiceles rokdarbnieces Laila Līsmane, Indra Jaunzeme, Jautrīte Pelēkā, Inga Neimane, Ināra Spidāne un Inese Timermane. Tāpat pašvaldība dāvināja 100 eiro un grāmatu, kurā vecāki varēs aprakstīt mazulīša pirmā dzīves gada svarīgākos notikumus.

Sanākušos uzrunāja domes priekšsēdētāja vietniece Dace Vilne: “Šie noteikti ir mūsu novada skaistākie svētki. Šodien bērniņi sēž vecāku klēpjos tik mierīgi un droši. Gribu vēlēt, lai vecāku klēpis un azote vēl ilgus gadus Jūsu bērnam ir drošākā vieta un patvērums. Nezaudējiet mīļumu un sniedziet atbalstu bērnam arī tad, kad viņš no maza būs kļuvis par spurainu pusaudzi. Ja ģimenē viens uz otru raudzīsieties ar mīlestību, labestību un cieņu, tad arī Jūsu mazulis izaugs par labu un cienījamu sabiedrības locekli.

Ģimenes sveica arī pārvalžu vadītāji, bet par muzikālo pavadījumu rūpējās Alojas kultūras nama koklētāju ansamblis “Māriņa” un Monta Meldere. Pasākuma noslēgumā I.Neimane aicināja ģimenes uz kopīgu foto.

 

Liānas Lilenblates-Sipko

teksts un foto

[Not a valid template]