Aloja

Simboliskā grāmatu ķēde Ungurpilī pulcēja gandrīz simts interesentu

8. oktobrī, spītējot lietum, gandrīz simts interesentu pulcējās Ungurpilī pie vecās bibliotēkas, lai piedalītos simboliskā grāmatu pārnešanā uz jauno Uzņēmējdarbības atbalsta centru-bibliotēku “Sala”.

Pirms ķeršanās pie darba, sanākušos uzrunāja Ungurpils bibliotēkas vadītāja Ieva Prauliņa, domes priekšsēdētāja Dace Vilne un Alojas pilsētas un pagasta pārvaldes pienākumu izpildītājs Arvīds Ozols.

Ceļu līdz jaunajai bibliotēkas ēkai kopā ar bibliotēkas vadītāju rādīja rakstnieces Annas Brigaderes pasaku lugas tēls Sprīdītis (otrklasnieks Kristers Krūmiņš). Aiz viņiem ik pa gabalam, veidojot simbolisku ķēdi, stājās čaklākie bibliotēkas lasītāji, arī ģimenes ar bērniem, seniori un pašvaldības darbinieki. Nododot grāmatas no rokas rokā, dalībnieki apsprieda to nosaukumus, padižojās citiem, ja atpazina grāmatu, kura gulst mājas bibliotēkā. Līdz ar pēdējās grāmatas nogādāšanu jaunajā ēkā, arī sanākušie tika aicināti telpās, lai baudītu karstu tēju un cienātos ar rupjmaizi un medu.

Ungurpils bibliotēkas vadītāja sirsnīgi pateicas visiem interesentiem, īpaši saviem lasītājiem, kuri, spītējot stiprajam lietum, atsaucās aicinājumam un pielika roku, lai grāmatas ātrāk nokļūtu jaunajā mājvietā.

Liānas Lilenblates-Sipko

teksts un foto

[Not a valid template]