Aloja

Alojiešiem atzīstami rezultāti VUGD rīkotajās sacensībās “Brašais ugunsdzēsējs”

7.oktobrī Jelgavā notika Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Zemgales reģiona brigādes un Jelgavas pilsētas pašvaldības rīkotās sacensības ugunsdzēsības sportā “Brašais ugunsdzēsējs”, kas pulcēja rekordlielu dalībnieku skaitu.

Lielupes labajā krastā pretī Jelgavas pilij 58 komandas no Latvijas un Lietuvas sacentās ugunsdzēsības sporta disciplīnā izvēršanās no motorsūkņa, kurā katrai komandai vajadzēja parādīt savas iemaņas šļūteņu izvilkšanā, savienošanā, motorsūkņa darbināšanā, ūdens padošanā pa šļūtenēm no ūdenstilpnes un mērķu piepildīšanā ar ūdeni. Komandas sacentās četrās grupās – VUGD struktūrvienību, citu ugunsdzēsības organizāciju, sieviešu vai jauniešu komandu grupās.

Pirmajā grupā, kurā startēja 22 VUGD struktūrvienību komandas, pirmo vietu izcīnīja VUGD Valmieras daļas komanda, savukārt otro vietu ieguva Dobeles daļas komanda, bet trešo – Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžas (UCAK) 1.komanda. VUGD VRB Limbažu daļas Alojas postenis izcīnīja 10. vietu.

Sīvā konkurencē (23 komandas) pirmo vietu jauniešu grupā ieguva censoņi no Rīgas ISKADA komandas (33.vidusskolas), otro jaunieši no Tērvetes novada ugunsdzēsēju komandas, bet trešo – jaunieši no Šauļiem. Alojas Ausekļa vidusskolas jaunietes ierindojās 8. Vietā (treneris Imants Dalka), bet diemžēl jauniešu komandai rezultāts netika ieskaitīts.

Ingara Dalka

 

20161007_140129 20161010_142150