Aloja

Alojas Ausekļa vidusskolas sākumskolēni dabaszinību stundā iemēģināja jaunos koka solus

22.septembrī Alojas Ausekļa vidusskolas parkā 2. klases skolēni pulcējās uz dabaszinības stundu. Vides izzinošā nodarbība bija īpaša ar to, ka tā notika reizē ar jaunu soliņu uzstādīšanu skolas parkā, ko skolēni turpmāk izmantos vides nodarbību laikā, tāpat tie lieti noderēs brīvdabas pasākumos, kas norit parka teritorijā.

 

Dabaszinību stunda sākās ar Alojas Ausekļa vidusskolas direktores Ineses Mētriņas un skolotājas Annas Majores uzrunu. Viņas sākumskolēniem pastāstīja par projekta ideju, izglītojošā stāstījumā iepazīstināja skolēnus ar koka materiālu, no kā gatavoti jaunie soli. Sanākušos uzrunāja arī Alojas pilsētas un pagasta pārvaldes vadītājs Rihards Būda. Vēlāk skolotāja A.Majore aicināja bērnus kopīgi doties apzināt parkā augošo koku sugas.

 

Četri pamatīgi oša koka soli tapuši Meža attīstības fonda ikgadējā pasākuma “Meža dienas 2017” projektā “Pašvaldību labie darbi parkos Latvijas simtgadei”, ko koordinē Latvijas Pašvaldību savienība.

 

Jāpiebilst, ka Latvijas pašvaldības, gatavojoties Latvijas simtgadei, no 2016. gada Meža dienās turpina tradīciju – padarīt Latviju krāšņāku ar koku stādījumiem vai mazo koka arhitektūras objektu izvietošanu parkos.

 

Projekta finansētājs: Meža attīstības fonds

Sadarbības partneri: Latvijas Pašvaldību savienība, Alojas novada pašvaldība, Alojas Ausekļa vidusskola, SIA “Draugu dārzs”.

Finansējums: 500 EUR.

 

Liānas Lilenblates-Sipko teksts un foto