Aloja

Noslēdzies pašvaldības izsludinātais NVO ideju konkurss

Noslēdzies Alojas novada pašvaldības nevalstisko organizāciju projektu konkurss, un Alojas novada domes 24. maija sēdē ir apstiprināti konkursa rezultāti. Konkursā tika saņemti 9 pieteikumi, kurus saskaņā ar konkursa nolikumu izvērtēja vērtēšanas komisija. Finansējums tika piešķirts četrām projekta idejām. 

 

Jauniešu biedrības “PIVALIND” projekts “Aplido, Apmīļo, Apceļo”. Projekta mērķis – sakopt, padarīt interesantu un pievilcīgu apkārtējo vidi, veicināt novada iedzīvotāju aktivitāti un saliedētību. Projekta ietvaros Staiceles pilsētā tiks uzstādīta 1836 ceļa zīme #1 ar sajūtu svārstu, ko jebkurš iedzīvotājs vai pilsētas viesis varēs iešūpot, tādējādi palaižot pasaulē gaišu domu, sajūtu vai vēlējumu. Šī zīme ir centrālais atpazīstamības simbols 1836 ceļā. Par godu Latvijas 100 gadiem ir izveidots ceļš apkārt Latvijai “Aplido, Apceļo, Apmīļo Latviju” 1836 km garumā. Katrā robežpilsētā tiks uzstādītas 1836 ceļa zīmes.

Biedrības “Atbalsts Alojas Ausekļa vidusskolai” projekts “Lai mūzika mūs vieno!”. Projekta ietvaros ir plānots iegādāties kvalitatīvas, viegli pārvietojamas digitālās klavieres, kas tiks izmantotas gan mūzikas stundās Alojas Ausekļa vidusskolā, gan nodrošinās muzikālo pavadījumu skolas, novada un valsts mēroga pasākumos. Digitālo klavieru iegāde palīdzēs dažādu pasākumu īstenošanai Alojas Ausekļa vidusskolā, jo klavieres būs viegli pārvietojamas no vienas vietas uz citu.

Biedrības “Lapiermuiža” projekts “Aktīva veselīga un fiziskām aktivitātēm bagāta dzīvesveida popularizēšana Alojas novada bērnu vidū”. Projekta mērķis ir veicināt Alojas novada bērnu un jauniešu veselīgu un aktīvu atpūtu, kvalitatīvu un saturīgu brīvā laika pavadīšanu visa gada garumā. Projekta ietvaros sadarbībā ar “Vidzemes karatē klubu” ir plānots iegādāties sporta inventāru (lecamauklas, barjeru komplektus, konusus, veselības tīklu, precizitātes ķepas un ķermeņa aizsargu) un organizēt karatē paraugdemonstrējumus Alojas Ausekļa vidusskolā.

Biedrība “Jauniešu interešu klubs “E.M. – K.A” projekts “Jauniešu diena Puikulē 2018”. Projekta mērķis – ar pašu jauniešu līdzdalību un aktivitātēm veicināt aktīvu un radošu dzīvesveidu, iesaistot visus klātesošos sportiskajās aktivitātēs un veicināt sabiedrības līdzdalību labdarības akcijās. Projekta ietvaros 21. jūlijā Puikulē tiks organizētas sportiskas un radošas aktivitātes, labdarības koncerts ”Pasaulei patīk, ka viegli iet” un koncerts “Dziesma Tev, Man un manam Kaimiņam”.

 

Rezultāti

Alojas novada dome pateicas visiem, kas iesniedza projektu pieteikumus!

Mārīte Petruševica, Alojas novada domes projektu vadītāja