Aloja

Sportiskā garā aizvadīti Braslavas pagasta svētki

Aizvadītajā nedēļas nogalē Alojas novada Braslavas pagasta Vilzēnos norisinājās Braslavas pagasta svētki. Svētkus atklāja Braslavas pagasta pārvaldes vadītāja Dace Šķepaste un Braslavas pagasta sporta organizators Sergejs Fiļipovs.

Diena aizsākās ar “Sporta svētkiem”, kur savu varēšanu varēja izrādīt dažādās sporta disciplīnās: 100 m, 500 m, 1000 m skrējienos, basketbola soda metienos, šautriņu mešanā, komandu spēlēs – volejbolā un futbolā. Kā arī tradicionālajā traktora vilkšanā. Sporta aktivitātēs piedalījās ne tikai Braslavas pagasta sportisti, bet arī sportisti no Brīvzemnieku pagasta, Ungurpils un Burtniekiem. Sportoja ne tikai pieaugušie  un jaunieši, bet arī paši mazākie sportot gribētāji, kuriem dažādas veiklības un izturības pārbaudes bija sagatavojušas PII Auseklītis audzinātājas Santa Lemberga un Anita Ķirse.  Pēc kārtīgas sportošanas mazajiem stipriniekiem un stipriniecēm bija iespējams izpriecāties piepūšamajās atrakcijās un vislielāko šīs auditorijas sajūsmu izpelnījās “Mārtiņa burbuļi”. Alojas novada Jauniešu domes, Vilzēnu struktūrvienības jaunieši, Montas Melderes vadībā, bija sarūpējuši interesantas aktivitātes jauniešiem. Interesenti varēja pārbaudīt zināšanas literatūrā, atpazīstot grāmatu varoņus. Paldies Vilzēnu bibliotēkas vadītājai Guntai Melecei.

Sporta spēles ļoti atraktīvi nokomentēja Didzis Dubra. Paldies, Didzim!!

Paldies sacensību tiesnešiem!!

Pēc kārtīgas sportošanas visi pulcējās pie lielā zupas katla un mājās ceptas maizītes. Loti garšīgo zupu pagatavoja Gunta Melece un maizīti sacepa Dace Šķepaste, Gunta Melece un Aira Lapkovska. Paldies!

Pēcpusdienā pie Vilzēnu tautas nama svētku dalībnieki varēja noskatīties Valmieras pagasta kultūras nama amatierteātra “Valmiermuižnieki” izrādi H.Paukšs “Ar spaini pa galvu”, režisore I. Kļaviņa. Svētku diena noslēdzās ar zaļumballi Braslavas muižas parkā, kopā ar grupu “Ceļojums”.

Paldies Alojas novada domei, Braslavas pagasta pārvaldei, PII “Auseklītis”, Alojas novada Jauniešu domei par atbalstu svētku norisē.

Paldies sportot gribētājiem, līdzjutējiem un pasākuma apmeklētājiem! Mums visiem kopā tas izdevās!

SPORTA SPĒĻU REZULTĀTI

Teksts: Dace Šķepaste un Aira Lapkovska

Foto: Kristers Vaivods