Aloja

Staiceles Mūzikas un mākslas skolas audzēkņi viesojās Latvijas Kultūras akadēmijas Eduarda Smiļģa Teātra muzejā

2020. gada 22. septembrī, Latvijas Kultūras akadēmijas Eduarda Smiļģa Teātra muzejā, Rīgā, Latvijas Nacionālais kultūras centrs (LNKC) apbalvoja Valsts konkursa laureātus – Latvijas mākslas skolu audzēkņus no 28 izglītības iestādēm. Ar skolēniem neformālā gaisotnē tikās konkursa žūrija – scenogrāfi Krista Dzudzilo, Reinis Dzudzilo un Krišjānis Elviks.

Aizvadītajā mācību gadā skolēni no visām simts Latvijas mākslas skolām Valsts konkursa ietvaros risināja tēmu “Domāšana telpā un scenogrāfija”. Radošie uzdevumi tika īstenoti tā dēvētajā “melnajā kastē”, ko scenogrāfi tradicionāli izmanto maketu veidošanā.

Lepojamies ar talantīgo SMMS audzēkni Alisi Tiltiņu, kuras darbs “TIEKSME” tika atzinīgi novērtēts! Paldies pedagogam R.Bakmanim.

Apbalvošanas pasākumā mākslas skolu audzēkņiem bija iespēja noskatīties Dirty Deal Teatro režisores Kristas Burānes izrādi “Netikumīgie” un pēc tam ieklausīties tās scenogrāfa Krišjāņa Elvika un aktrises, dzejnieces Marijas Luīzes Meļķes stāstījumā par izrādes tapšanas procesu.

Sagatavoja: Kristiāna Arnava

Ievietoja: Monta Meldere