Aloja

Alojas Ausekļa vidusskolai sava fototehnika

Decembrī Alojas Ausekļa vidusskola saņēma jaunu fototehniku, ko skolai ar pašvaldības atbalstu sarūpēja biedrība „Atbalsts Alojas Ausekļa vidusskolai”.

Šī gada pavasarī Alojas novada pašvaldība izsludināja nevalstisko organizāciju projektu konkursu. Finansiālu atbalstu tajā ieguva arī skolas atbalsta biedrības projekts „Fototehnikas iegāde Alojas Ausekļa vidusskolai”.

Biedrības projekta mērķis bija iegādāties jaunu un mūsdienu tehnoloģiju laikmetam atbilstošu fototehniku, lai izglītības iestāde varētu kvalitatīvi atspoguļot izglītības iestādes aktivitātes, popularizējot skolu un Alojas novadu. Līdz šim skolai savas foto aparatūras nebija. Tas apgrūtināja pasākumu atspoguļošanu un iesaistīšanos dažādās aktivitātēs. Jaunā fototehnika palīdzēs veidot skolas vēsturi, uzņemt kvalitatīvus foto un video materiālus.

Projektā iegādātās fototehnikas kopējās izmaksas ir 671, 86 EUR. No tiem 500 EUR pašvaldības finansējums, bet 171.85 EUR biedrības ieguldījums.

Par projekta līdzekļiem tika iegādāts Canon fotoaparāts un foto objektīvs, atmiņas karte un soma aparatūras uzglabāšanai.

Izmantojot jauno fototehniku, tapušas jau pirmās fotogrāfijas. Pirmajos kadros iemūžinātas vairākas sākumskolas klases, kad tās, beidzot 1. semestri, svētku noskaņā posās ziemas brīvlaikā.

Alojas Ausekļa vidusskola pateicas biedrības „Atbalsts Alojas Ausekļa vidusskolai” vadītājai Inetai Miezītei par sen lolotās ieceres īstenošanu.

Sagatavoja: Liāna Lilenblate-Sipko