Aloja

Barikāžu aizstāvju atceres diena Alojas novadā

Š.g. 20. janvārī tiks atzīmēti 30 gadi kopš 1991. gada barikāžu notikumiem, kad Latvijas neatkarības atbalstītāji aizstāvēja valsts brīvību pret neatkarības pretiniekiem. Barikādes ir unikāls starptautiskas nozīmes nevardarbīgas pretošanās piemērs, kā arī būtiska Latvijas vēstures sastāvdaļa un brīdis, kad cilvēki bija apņēmības pilni nosargāt savu zemi un brīvību.

Neskatoties uz valstī izsludināto ārkārtējo situāciju, ievērojot esošos drošības pasākumus, aicinām atzīmēt šo svarīgo notikumu. Alojas pilsētā, laukumā pie Alojas novada domes Dienas centra, tiks iedegta piemiņas uguns, būs apskatāma barikāžu laika atmiņu un fotogrāfiju izstāde.

Staiceles pilsētā, pie “Visos karos kritušo piemiņas akmens”, no plkst. 12:00 līdz 18:00 tiks iedegts Atmiņu ugunskurs. Ikviens ir aicināts ugunskuram pievienot arī savu pagali kā simbolu atmiņām par barikāžu laiku.

Brīvzemnieku pagastā, no 20. janvāra līdz 31. janvārim, Puikules tautas nama logos iedzīvotājiem pieejama izstāde “Barikāžu nedēļai – 30”, bet plkst. 16:00 ugunskuru iedegšana Ozolmuižā un laukumā pie Puikules tautas nama.

Braslavas pagastā, pie Vilzēnu tautas nama un Braslavas parkā, plkst. 17:00, tiks iedegti barikāžu atceres ugunskuri “Barikādēm – 30”.

Pieminot šo dienu, aicināt iedegt gaismu arī savā mājā.

Atgādinām, ka joprojām jāievēro piesardzības pasākumi un individuālā atbildība par savu veselību. Aicinām rūpēties par roku higiēnu un izmantot publiski pieejamos dezinfekcijas stendus, kā arī ievērot distanci un sanitāro protokolu, apmeklējot publiskas vietas un pasākumus.

Sagatavoja:
Regīna Grosa