Aloja

No 8. februāra uz karantīnas laiku slēgtais PII “Auseklītis” Alojā un Vilzēnos atsāks darbu

Alojas novada pirmsskolas izglītības iestāde “Auseklītis” Alojā un struktūrvienība Vilzēnos no 8. februāra atsāks darbu. Iestāde bija slēgta uz karantīnas laiku no 25. janvāra līdz 5. februārim, kad tajā tika konstatēta Covid-19 saslimšana trim darbiniekiem. Darbiniekiem, kuri bija kontaktējušies ar saslimušajiem, tika veikti siekalu testi.

Pašvaldība, atbilstoši drošības pasākumiem, nodrošina ar transportu uz bērnudārzu. PII “Auseklītis” vadītāja Sarmīte Freimane aicina vecākus izvērtēt riskus un atbilstoši transporta iespējām audzēkņus uz bērnudārzu nogādāt pašiem. Vienlaikus S. Freimane atgādina, ka, nododot bērnus pavadošajām personām vai darbiniekiem, vecākiem jālieto sejas aizsargmaskas.

Darbinieki, kuriem testa rezultāti ir negatīvi, atgriežas ierastajā darba režīmā. Savukārt trīs saslimušie – turpina ārstēties mājās.

Aicinām iedzīvotājus ievērot veselībai drošus pasākumus un būt atbildīgiem pret savu un līdzcilvēku veselību. Pēc Slimību profilakses un kontroles centra datiem 14 dienu kumulatīvā saslimstība ar Covid-19 Alojas novadā ir 12, tādēļ aicinām pavadīt laiku svaigā gaisā, lai uzturētu veselīgu un možu garu.


Sagatavoja:

Regīna Grosa