Aloja

No 19. aprīļa solo talkotāji talkas maisus var saņemt “Maxima” veikalos

Liela Talka šogad individuālajiem talkotājam ir radījusi iespēju saņemt savus talkas atkritumu savākšanas maisus. Tie tiks izplatīt ar Lielās Talkas atbalstītāja “Maxima Latvija” palīdzību. Individuāliem jeb SOLO talkotājiem, kuri jau 24. aprīlī plāno piedalīties Lielajā Talkā, varēs saņemt talkošanas maisus sev ērta veidā kādā no teju 200 “Maxima” veikaliem visā Latvijā. “Maxima Latvija”  kopā ar Lielās Talkas organizatoriem aicina kopējiem spēkiem rūpēties par zaļāku un tīrāku nākotni, piedaloties talkošanas un labiekārtošanas aktivitātēs aprīļa beigās. Arī šogad jāņem vērā visi drošības priekšnosacījumi, kas būs aktuāli uz Lielās Talkas norises brīdi.

Lai veicinātu individuālo talkotāju iesaisti un atvieglotu to dalību Lielās Talkas kustībā, saņemt Lielas Talkas maisu kļūs vēl ērtāk – dodoties uz tuvāko “Maxima” veikalu, bez nepieciešamības savu dalību pirms tam saskaņot ar talkas koordinatoru. Visi SOLO talkotāji no 19. līdz 24. aprīlim varēs saņemt savu īpašo talkas maisu veikalos “Maxima” (izņemot “Maxima Express” formāta veikalus), veicot simbolisku pirkumu vismaz 0.10 eiro apmērā. Jāņem vērā, ka maisu skaits ir ierobežots.

“Šis mums ir īpašs gads – “Maxima Latvija” svin savu 20. dzimšanas dienu, tāpēc, kļūstot par tik ļoti būtiskas iniciatīvas kā Lielās Talkas atbalstītājiem, apliecinām cieņu pret vidi, rūpējoties par tīrāku apkārtni un zaļāku Latviju.  Šo gadu laikā esam īstenojuši virkni ilgtspējas iniciatīvu, rūpējoties gan par savas tiešās darbības pēdu nospiedumu mazināšanu, tā arī sniedzot atbalstu dažādām  organizācijām, kas aktīvi rūpējas par vides ilgtspējas jautājumiem. Esam gandarīti, ka Lielās Talkas organizatori ir piegājuši ļoti radoši,  sniedzot iespēju sakopt apkārtni arī SOLO talkas formātā. Šāds risinājums ir izcils piemērs kā pielāgojoties gan pandēmijas izraisītām izmaiņām, gan arī iedzīvotāju paradumiem – cilvēki sev ērtā vietā pa ceļam uz laukiem vai piemājas veikalā varēs saņemt savu SOLO talkas maisu kādā no teju 200 “Maxima” veikaliem. Aicinām ikvienu pievienoties Latvijas talkotāju pulkam, droši talkojot visā Latvijā,” uzsver Jānis Vanags, “Maxima Latvija” korporatīvais vadītājsun vadības komandas pārstāvis.

Vita Jaunzeme, Lielās Talkas vadītāja, piebilst: “Šī gada sarežģītajos apstākļos, kad arvien lielāku uzsvaru liekam uz individuālām jeb SOLO talkām veselības drošības apsvērumu dēļ. Iespēja saņemt savu Lielās Talkas maisu “Maxima” veikalos, manuprāt ir labs veids kā veicināt aktīvāku SOLO talkotāju iesaisti. Drošība, līdzdalība un iesaiste ir svarīgākie priekšnosacījumi mūsu mērķu sasniegšanai. Sadarbība ar “Maxima” ir neapšaubāmi svarīgs un nozīmīgs posms Lielās Talkas attīstībā. Man ir gandarījums redzēt, ka lieli uzņēmumi, nozares līderi, ir arī gatavi spert soli pretī Latvijas zaļākai un tīrākai nākotnei un esmu pārliecināta, ka šī sadarbība ļaus tiekties pēc vēl skaistākiem mērķiem kopā!”

Par SOLO TALKU

“SOLO TALKA” ir iespēja talkot individuāli sev ērtā publiskā vietā bez talkas saskaņošanas ar pašvaldības koordinatoru. Savu SOLO talku pēc paša vēlēšanās iespējams piereģistrēt talkas mājas lapā SOLO talkas kartē: https://talkas.lv/liela-talka/solo-talkas/. Vienīgais, kas jāizdara SOLO talkotājam – jāsaņem Lielās Talkas maiss kādā no tuvākiem “Maxima” veikaliem (veikalu saraksts https://www.maxima.lv/veikalu-kedes), jāsatīra apkārtne un, kas ir pats svarīgākais jānogādā maiss ar savāktajiem atkritumiem kādā no tuvākajām oficiāli reģistrētajā atkritumu savākšanas talkas vietām, kuras ar sarkanu atzīmētas šajā kartē: https://talkas.lv/liela-talka/pieteikt-talku/

Avots:
Lielā Talka
www.talkas.lv