Aloja

16. un 17. jūlijā aicinām svinēt Svētā putna ,,Pivālind” svētkus Staicelē

Arī šogad, kā ierasts – jūlija vidū, no 16. līdz 17. jūlijam, Staicelē tiks atzīmēti Svētā putna ,,Pivālind” svētki.

Svētki tiks ieskandināti 16. jūlija vakarā, laukumā pie Audēju namiņa, kur no plkst. 20.00 būs iespēja doties pastaigā. Tās laikā varēs aplūkot TLMS ,,Staicele” darbu izstādi, klausīties Evelīnas Kramas vokālā, kā arī tiks atklāta orientēšanās spēle ,,Stārķus skaita Staicelē!”, kurā līdz 17. jūlija vakaram aicinām piedalīties ikvienu interesentu! Ikviens dalībnieks tiks pie kā garda, savukārt centīgākie saņems īpašas balvas!

Šogad gan izpaliks publisks pasākums, kura laikā mazie staicelieši tiktu uzņemti Profesora Stārķa pils galmā, taču 17. jūlijā no plkst. 10.00 līdz 12.00 Stārķu pils galminieki apciemos katru individuāli. Šogad Stārķu pils galminieku kārtā tiks uzņemti vēl vienpadsmit staicelieši!

Arī 17. jūlijā, no plkst. 17.00 ikviens ir aicināts doties pastaigā pie Staiceles pilsētas bibliotēkas un laukumā pie Audēju namiņa. Šīs pastaigas laikā būs iespējams dzirdēt rakstnieces Ingas Jērumas stāstījumu, aplūkot Staiceles lībiešu muzeja ,,Pivālind” sagatavoto izstādi ,,Staiceles stārķa stāsts”, kā arī klausīties Valmieras drāmas teātra dziedošo aktieru apvienībā ,,Žerāri”.

Svarīgi, ka pastaigu teritorijā tiks nodrošināta vienvirziena kustība, kā arī apmeklētāji tiks aicināti ievērot distanci!

Savukārt 17. jūlija vakarā, no plkst. 20.00, Staiceles parkā, zem ozola svētkus noslēgs grupas ,,Ballīšu orķestris” koncerts. Šoreiz koncertam tiek noteikts zaļais jeb drošais līmenis, tāpēc pasākuma teritorijā iekļūt būs iespējams tikai tām personām, kuras ir vakcinējušās pret Covid-19 vai pēdējā pusgada laikā izslimojušas šo slimību. Ierodoties būs jāuzrāda derīgs Digitālais Covid-19 sertifikāts un personu apliecinošs dokuments!

Pasākums tiek organizēts, ievērojot visus spēkā esošos Covid-19 ierobežojumus un drošības pasākumus, tādēļ aicinām apmeklētājus būt saprotošiem un baudīt svētkus tā, kā tas ir atļauts!

Vēl svarīgs notikums Staicelē ir staicelieša Imanta Krūzes dzimtas piemiņas akmens atklāšana, kas notiks š. g. 18. jūlijā, plkst. 11.00, Staiceles baznīcas dārzā. Piemiņas akmeni iesvētīs mācītāja, bīskape emerita Jāna Jēruma Grīnberga, kā arī piedalīsies piemiņas akmens autore, tēlniece Inta Berga. Uzreiz pēc tam, plkst. 12.00, pilsētas iedzīvotāji un viesi aicināti apmeklēt kapusvētkus Staiceles kapsētā.

Sagatavoja:
Marta Māra Kuzmenko
Staiceles kultūras nama direktore