Aloja

Alojas ģimenes – Alojas vērtība!

10. jūlijā biedrība “Atbalsts Alojas Ausekļa vidusskolai” atklāja savu pirmo aktivitāti projekta Nr.2021.LV/ĢDP/031 “Ģimene un bērni – vērtība Alojā!” ietvaros. Burvīgi siltā un saulainā diena Aloju piepildīja ar smiekliem, enerģiju un pozitīvām domām. Biedrība atklāja projekta pasākumu ciklu ģimenēm un bērniem! Pirmā dienas daļa tika veltīta fiziskajām aktivitātēm. Ģimenes Alojas Ausekļa vidusskolas teritorijā varēja izmēģināt pingponga sacensības savā starpā, jaunie karate čempioni iepazīstināja ar sporta veidu un aicināja ģimenes iesaistīties, vēl bija vairāki aktivitāšu punkti, kas savā vienkāršībā esot sarežģīti ievilināja azartā gan mazu, gan lielu kā dvieļu bols, atjautīgā bumbu trāpīšana mērķī un viltīgie metieni basketbola grozā. Gan mazos, gan lielos vilināja Moto kluba ”Aloja” dotā iespēja apskatīt un iepazīties ar moto kluba godalgotajiem motocikliem un godalgām, kā arī dāvāja iespēju gremdēties atmiņās par pagājušā gadsimta motocikliem un to vērtībām.

Vēl pasākumu paspilgtināja pasākuma organizatores Jutas Gargurnes iepazīstināšana ar tādu cīņas mākslu kā masreslings, kur sagaidot komandu “Belem če” ir jāatņem pretiniekam kociņš. Viena no populārākajam azartiskajam aktivitātēm bija Latvijas Pouerliftinga federācijas telts, kura saliedēja visus alojiešus vienā, spēcīgā komandā, kopā sestdien paceļot 22,86 tonnas! 

Azarts, visas dienas garumā, tika slāpēts ar dzeramo ūdeni, par ko bija parūpējušies pasākuma organizatori un pēcpusdienā visus vienoja gardas pusdienas. Organizatori bija īpaši parūpējušies arī par mazajiem dalībniekiem. Pēcpusdienā Alojas parkā viesojās VSIA “Latvijas koncerti” ar muzikālo koncertprogrammu “Leļļu meistara sapnis”. Teatrāli muzikālais vēstījums aizrāva ne vien mazajos skatītājus, bet visu ģimeni, atklājot to, ka ir nepieciešams sapņot, dalīties un dot, jo tikai tad tiek saņemts atpakaļ!

Paldies visām ģimenēm, kuras iesaistījās, tiekamies jau nākamajā pasākumā 30. jūlijā!

Projekta realizācijas laiks: 01.07.2021-31.10.2021.

Apstiprinātais projekta finansējums 14 734,41 EUR, no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

Aicinām visus dalībniekus uz sapratni, ievērot valstī noteiktos epidemioloģiskos ierobežojumus un aicināt tos ievērot arī citus dalībniekus.

Lai mums kopā izdodas!

Projekts ,,Ģimene un bērni – vērtība Alojā!”, Nr. 2021.LV/ĢDP/031“ ir sagatavots ar Sabiedrības integrācijas fonda finansiālu atbalstu no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par ,,Ģimene un bērni – vērtība Alojā!”, Nr. 2021.LV/ĢDP/031“  saturu atbild Biedrība “Atbalsts Alojas Ausekļa vidusskolai”.” #SIF_vietagimenei

Sagatavoja:
Aiva Miškovska,
Projekta “Ģimene un bērni – vērtība Alojā!” vadītāja