Aloja

Noticis pasākums jauniešiem – Nāc ārā!

Nāc ārā! – ar tādu saukli tika organizēts pasākums brīvā dabā bērniem un jauniešiem līdz 18 gadiem, pasākums notika 30.jūlijā. Šādu aktivitāti Alojā varēja īstenot pateicoties biedrības “Atbalsts Alojas Ausekļa vidusskolai” īstenotajam projektam Nr.2021.LV/ĢDP/031 “Ģimene un bērni – vērtība Alojā!”.

Pēc ilgstošām attālinātām mācībām bija iespēja atkal satikties klātienē. Tajā brīdī epidemioloģiskie drošības ierobežojumi ļāva organizēt āra aktivitātes 50 jauniešiem, kas arī projektā bija paredzēts. Alojas Ausekļa vidusskolas parks šim pasākumam par godu bija īpaši noformēts un izdekorēts. Katram jaunietim bija iekārtota individuāla vieta, kuru sākumā varēja izvēlēties. Kādam vispiemērotākais šķita kokos iekārtais šūpuļtīkls vai šūpuļkrēsls, citam kempinga krēsls, vēl citam tūristu paklājiņš. Liepu alejas lapu zaļumam pa vidu mirdzēja lampiņu virteņu gaismiņas, kuras lieliski papildināja krāšņi sapņu ķērāji. Šī vieta bija vispiemērotākā, lai taptu kāda piemiņas fotogrāfija Instagram foto rāmī. Bija iekārtota arī speciāla telts, lai brīvajos brīžos varētu spēlēt galda spēles. Visas dienas garumā Alojas Ausekļa vidusskolas parkā skanēja smiekli, valdīja kustība, azarts un prieks, kurus pavadīja lielisks muzikālais fons, par kuru rūpējās brīvprātīgais Andrejs Vaičuks.

Kad visi dalībnieki bija reģistrējušies, saņēmuši dzeramo ūdeni un nozīmīti ar kārtas numuru, piedzīvojums, kuru vadīja Toms Treimanis, varēja sākties! Sākumā rīta aplis ar sadraudzības un iepazīšanās spēli un neparastu radošo aktivitāti. Katram metot baloniņu, piepildītu ar krāsu, pret speciāli sagatavotu sienu, veidojās kopīgs mākslas darbs. Jāmet bija enerģiski un spēcīgi, lai balons varētu pārplīst. Bija jākoncentrē un jāapkopo visa ziemā uzkrātā negatīvā enerģija.  

Tad jau bija pienākusi kārta šķēršļu joslai ar uzdevumu stacijām, kurās dalībnieki startēja individuāli un krāja punktus. Bija iespēja savu rezultātu uzlabot, ko daudzi arī izmantoja. Pavisam bija četras stacijas. “Alojas zaķiem pa pēdām!” bija jādarbojas ar basketbola bumbu un florbola nūju. “Trāpi mērķī!” punktus varēja iegūt, metot dažādus riņķus uz dažādiem mērķiem. “Met ar šķīvjiem!” stacijā bija iespēja izmēģināt roku diskgolfā. Savukārt “Dārgumu medībās!” bija jāsadarbojas diviem dalībniekiem. Pēc uzdevumu pabeigšanas bija pienācis laiks gardām kafejnīcas “Mieriņš” pusdienām.

Diena tikai pusē un piedzīvojums varēja turpināties. Tālāk sekoja orientēšanās spēle Alojā. Visi dalībnieki tika sadalīti vairākās komandās. Komandām tika iedota uzdevumu lapa “Alojas kods” ar vairākiem uzdevumiem. Labāk veicās komandām, kuras pirms uzdevumu pildīšanas rūpīgi izlasīja noteikumus. Papildus punktus varēja iegūt, izpildot divus speciālos uzdevumus, kuri bija atvērti noteiktā laikā. Pēc aktīvas orientēšanās un uzdevumu pildīšanas spēkus un enerģiju varēja atjaunot ar bagātīgu kafejnīcas “Mieriņš” sarūpētu launaga paku.

Visu sacensību 1.,2., un 3.vietas ieguvēji tika apbalvoti ar diplomiem un balvām. Noslēgumā vēl pārsteigums – loterija, kurā visi pasākuma dalībnieki izlozēja  dāvanas.

Pārsteigumi turpinājās, jo pēc apbalvošanas sekoja fotografēšanās Party Foto Box, ar iespēju uzreiz saņemt fotogrāfijas ar  pasākuma nosaukumu un datumu. Lai fotografēšanās process būtu jautrāks un atraktīvāks,  bija iespēja izvēlēties dažādus tematiskos aksesuārus. Fotografēties varēja vairākas reizes, tāpēc bija izveidojusies pat rinda. Jautrās fotogrāfijas vēl ilgi atgādinās ar spilgtajām atmiņām un pozitīvajām emocijām.

Diemžēl pēdējā aktivitāte bija jāpārceļ, jo dienas beigās laika apstākļi strauji izmainījās pērkona negaisa dēļ. Tādēļ tikšanās ar  sporta entuziasti, fizioterapeiti un sporta treneri Lieni Prikazu notika 20.augustā. Lienes uzdevums bija iedvesmot jauniešus katram atrast savu fizisko aktivitāti, iemīlēt sportu, pievērsties veselību veicinošām un piemērotām aktivitātēm. Protams, to visu nevar izdarīt vienā stundā. Taču iedrošināt gan var! Liene ir alojiete, un nodarbošanos ar sportu uzsāka ar karatē treniņiem Alojā pirms desmit gadiem. Uz tikšanos Liene bija atvedusi ne tikai medaļas, bet arī kimono un melno jostu. Dalībnieki varēja apskatīt un pielaikot, kura medaļa viņam piestāv vislabāk. Liene pastāstīja, kā ikdienā nodarbojas ar sportu,  un ko dara, lai pārvarētu slinkumu. Ir jāatrod savs sporta veids. Tā var būt – braukšana ar velosipēdu, svaru cilāšana,  skrituļošana vai vienkārši pastaiga svaigā gaisā. Galvenais ir kustēties! Atbildot uz jautājumu, kas jādara, lai uzsāktu sportot – Lienes atbilde bija:  vienkārši jāsāk! Un jāturpina, jo regulārāk kustēsies, jo vairāk tiks gūtas pozitīvas emocijas, un uzlabosies veselība. Jāpiezīmē, ka Liene neslimo! Te arī ir atbilde, kāpēc jāsporto! Liene vienmēr ir pozitīvā noskaņojumā un smaida, un arī par to jāpateicas sportam. Lai pierādītu kustību lielo spēku, Liene visus aicināja kopīgi izkustēties. Bija iespēja izpildīt pavisam vienkāršus līdzsvara, koordinācijas un izturības vingrinājumus. Ar ļoti pozitīvām emocijām tikšanās bija paskrējusi nemanot.

Paldies visiem brīvprātīgajiem, kuri palīdzēja noorganizēt šo lielisko pasākumu – Inetai Miezītei, Tomam Kočānam, Zandai Aderniecei, Monvīdam Mitrauskim, Aleksandram Giņko un komandai, Inesei Timermanei, Montai Melderei, Jutai Gargurnei, Andrejam Vaičukam, Rūtai Vilderei, Ievai Treimanei, Dāvim Krastam,  Justīnei Kaufmanei, Ilgvaram Lustem , Agitai Keitlīnai Freibergai, Inetai Lopenovai, Ingunai Krūmiņai!

Pasākuma fotogrāfijas-> https://photos.app.goo.gl/YBVq8iRur4NjSUjVA

Teksts: Guna Krūmiņa

Foto: Guna Krūmiņa, Monta Meldere, Juta Gargurne