Aloja

Staiceles skolēni tiešsaistē tiekas ar Māri Runguli

Jaunām tehnoloģijām attīstoties un ievērojot visus epidemioloģiskos noteikumus,  Staiceles pilsētas bibliotēkā tiešsaistē ar  Staiceles pamatskolas skolēniem tikās bērnu rakstnieks Māris Rungulis. Jautājot par viņa pirmajiem darbiem, rakstnieks atbild godīgi: “Sāku ar dzeju, jaunībā, vidusskolas laikā, kad iemīlējies un visu grib pateikt dzejas rindās. Vienā no uzstāšanās reizēm, kad galvenā auditorija bija bērni, sapratu, ka mana dzeja viņiem ir “kā pīlei  ūdens”. Sapratu, ka jāraksta savādāk – tapa dzejolis par balto sunīti, vēlāk pirmais dzejoļu krājums bērniem ”Rasas pilieni”. Tālāk jau seko arī proza bērniem, kura ar gadiem paliek populārāka.

Rakstnieks, kura darbi jau vairāku gadu garumā ir iekļauti bērnu lasītāju žūrijā un ir guvuši labas atsauksmes. Īpaši bērnu vidū populāri ir rakstnieka sakārtotie, bērnu iesūtītie spoku stāsti. Stāstu daudz, tāpēc dzimusi ideja šos stāstus apkopot, plašāk izstāstīt, klāt pielikt savu pieredzi un notikumus, izveidojusies spoku stāstu grāmatu sērija “Pārupes spoku stāsti”. Kāpēc spoku stāsti – “Stāstot un klausoties šos stāstus, bērni baiļojas, šausminās, bet tas nebūt nemazina viņu tieksmi pēc vēl asinis stindzinošākiem notikumiem un lielākiem pārdzīvojumiem. Mēģinādams izprast uzrādīto pretrunu un tādā veidā palīdzēt bērniem, es arī vācu un kārtoju spoku stāstus,” stāsta spoku stāstu apkopotājs.

Runājot par nākotnes darbiem – spoku tēma esot izbeigta. Nākotnes darbu tēmas noteikšot patreizējā dzīves vieta Ogres puses krastā, māja, kura ir tik daudz savā pastāvēšanā piedzīvojusi, ka prasīt prasās pēc tās vēstures un apkārtnes apraksta. Bet varbūt šajā mājā tomēr mīt kāds gariņš – spociņš. 

Tikšanās notika VKKF atbalstītā projekta “Stāstu autoru pasaulē” ietvaros.

Teksts: Anita Strokša, Staiceles pilsētas bibliotēkas vadītāja

Foto: Inta Meistere, Staiceles pilsētas bibliotekāre