Aloja

Staiceles pilsētas bibliotēka

Adrese: Parka iela 2, Staicele, Limbažu novads, LV-4043

Kontakti: 64035396, staiceles.biblioteka@aloja.lv

Vadītāja: Anita Strokša

Bibliotekāre: Inta Meistere

 

Apmeklētājus apkalpo:

Pirmdiena     9.00 – 12.00, 13.00 – 18.00

Otrdiena       9.00 – 12.00, 13.00 – 18.00

Trešdiena     9.00 – 12.00, 13.00 – 18.00

Ceturtdiena  9.00 – 12.00, 13.00 – 18.00

Piektdiena   10.00 – 12.00, 13.00 – 18.00

Sestdiena, Svētdiena  – Slēgts

Katra mēneša otrā trešdiena un pēdējā ceturtdiena – Slēgts

 

  • Staiceles pilsētas bibliotēkā tiešsaistē viesojas rakstniece Zane Nuts

    Staiceles pilsētas bibliotēkā noslēdzās VKKF finansētais projekts “Stāstu autoru pasaulē”. Projekta pēdējā viešņa tiešsaistē bija Zane Nuts. Rakstniece, kura sevi neuzskata par rakstnieci un saka: “ Esmu dīvainītis, kuram ir izdevies uzrakstīt grāmatas”. Un tādas jau ir piecas. Kopējā sarunā…

    Staiceles skolēni tiešsaistē tiekas ar Māri Runguli

    Jaunām tehnoloģijām attīstoties un ievērojot visus epidemioloģiskos noteikumus,  Staiceles pilsētas bibliotēkā tiešsaistē ar  Staiceles pamatskolas skolēniem tikās bērnu rakstnieks Māris Rungulis. Jautājot par viņa pirmajiem darbiem, rakstnieks atbild godīgi: “Sāku ar dzeju, jaunībā, vidusskolas laikā, kad iemīlējies un visu grib…

    Kad putenis atpūš uz Staiceli bērnu grāmatu rakstnieci EVIJU GULBI

    Kad ziema sevi piesaka ar puteni, pie Staiceles pirmskolas bērniem lapenītē tiekas bērnu grāmatu autore Evija Gulbe. Laiks ir vēss, bet visus silda rakstnieces dzīvesprieks, izdoma, sarūpētās atrakcijas un spēles. Klausāmies stāstījumu kā tapusi pirmā grāmata par slaveniem  grāmatu varoņiem…

    Bibliotēku krājumus papildina projekta “Vērtīgo grāmatu iepirkums Latvijas publiskajām bibliotēkām” grāmatas

    Pateicoties Latvijas Republikas Kultūras ministrijas atbalstam un Latvijas Nacionālās bibliotēkas administrētajam projektam “Grāmatu iepirkuma programma publiskajām bibliotēkām”, Alojas administrācijā esošās publiskās bibliotēkas kopumā saņēma 233 grāmatu eksemplārus 2327 EUR vērtībā. Bibliotēkas savos krājumos ir ieguvušas vērtīgu oriģinālliteratūru, augstvērtīgu tulkoto daiļliteratūru,…

    Staiceles pilsētas bibliotēkā viesojas stāstu autore Dace Vīgante

    Vēlā pēcpusdienā Staiceles pilsētas bibliotēkā viesojās vairāku stāstu grāmatu autore Dace Vīgante. Kaut prieks bijis rakstīt jau bērnībā, pirmā stāstu grāmata iznāk krietni vēlāk. Skolas solā bieži izpalīdzējusi klasesbiedriem sacerējumu rakstībā, par ko saņemti attalgojumi ar izrēķinātu mājas darbu matemātikā.…

    Staiceles pilsētas bibliotēkā viesojas Daina Grūbe

    Staiceles pilsētas bibliotēkā ar lasītājiem tikās dzejniece, rakstniece, tulkotāja, redaktore Daina Grūbe. Uz pirmo jautājumu – kā viens cilvēks var paveikt tik daudz – atbilde bija pavisam vienkārša : “Ja darbs patīk un ir hobijs, tad var paveikt daudz”. Dzejniecei…

  • Bibliotēkas nolikums

    Bibliotēkas lietošanas noteikumi (2020)

  •  

     

     

  • EBSCO e-grāmatu publisko bibliotēku kolekcija

    3td E-GRĀMATU bibliotēka

    Reģistrētajiem pašvaldību publisko bibliotēku lietotājiem piedāvā bez maksas lasīt e-grāmatas tiešsaistē mobilajā ierīcē vai datorā.

    Šo iespēju Valsts vienotajā bibliotēku informācijas sistēmā nodrošina Kultūras informācijas sistēmu centrs sadarbībā ar SIA “Tieto Latvia”.

    E-GRĀMATU bibliotēka

    VĒSTURISKO KARŠU PĀRLŪKOŠANA

    Dažādi laikmeti un robežu izmaiņas.

    Portāls piedāvā jaunas iespējas Latvijas karšu izpētei:  vēsturisko karšu meklēšanu, atlasi un pētīšanu, vietvārdu un adrešu meklēšanu, laukumu un attālumu mērīšanu un vēsturisko kartogrāfisko datu salīdzināšanu ar mūsdienu datiem.

    Karšu portālā ir iekļautas kartes no 17. gs. sākuma līdz mūsdienām – senās Livonijas kartes, Latvijas vēsturiskās topogrāfiskās kartes, pirmās kartes latviešu valodā, pirmās Latvijas neatkarības laikā izdotās kartes un pilsētu plāni.

    Karšu bibliotēka 

    LASĀMKOKS

    Elektroniskā bibliotēka bērniem.

    Lasāmkoks piedāvā interaktīvu vidi. Portāls veidots kā interaktīvs komunikācijas rīks un digitālā bibliotēka 4 dažādām vecuma grupām, kurā var gan lasīt grāmatas, gan aprakstus par bērnu literatūru, tās autoriem un ilustratoriem un skatīties animācijas filmiņas. Tāpat portāls sniedz aktuālu informāciju par pasākumiem, saistītiem ar bērnu literatūru un lasīšanas veicināšanu. Katrai vecuma grupai – pirmsskolas vecuma bērni, jaunākā skolas vecuma bērni, pusaudži, pieaugušie – ir atšķirīgs, bērnu grāmatu mākslinieka Reiņa Pētersona izstrādāts dizains.

    Portālu veido LNB bērnu literatūras centrs.

    Lasāmkoks

    WWW ARHĪVS

    Vairāk nekā 3000 Latvijas tīmekļa vietņu.

    Arhīvs satur Latvijas tīmekļa vietnes, kas vāktas no 2008. gada izlases veidā. Atsevišķos gadījumos arhīvā atrodamas arī ārzemju vietnes, ja to saturs saistīts ar Latviju.

    Arhīvs

    GRĀMATU PORTĀLS

    Kultūrvēsturiskas grāmatas digitālā formā.

    Grāmatu portālā ir iekļauti aptuveni 6000 grāmatu – vairāk kā 1,5 miljonu lappušu – gan Latvijas, gan trimdas izdevumu. Tās ir kultūrvēsturiski nozīmīgas grāmatas, kas bibliotēkā ir visvairāk pieprasītas, vai arī ir ļoti sliktā stāvoklī.

    Portāls

    PERIODIKAS PORTĀLS

    Meklē un lasi vēsturiskos laikrakstus un žurnālus.

    Periodikas portālā ir iekļauti aptuveni 3000 dažādu nosaukumu laikrakstu un žurnālu – vairāk nekā 2,5 miljonu lappušu – gan no Latvijas, gan trimdā izdotas periodikas. Tie ir izdevumi, kas bibliotēkā ir visvairāk pieprasīti, vai arī ir ļoti sliktā stāvoklī — daži laikraksti ir nolietoti, citiem cauri var redzēt druku no otras puses, un ne visas publikācijas var precīzi atpazīt automātiskā režīmā. Iesaisties digitālās bibliotēkas veidošanā un labo pamanītās kļūdas!

    Periodika

    RAKSTI LATVIJAS PRESĒ

    Nacionālā Analītikas datubāze ir datu arhīvs, kas satur informāciju par rakstiem Latvijas presē no 1950. gada līdz mūsdienām, kā arī ārzemju preses izdevumiem, kuros rakstīts par Latviju un latviešiem. LNB Analītikas datubāze ierakstu skaits aptver vairāk nekā 3 miljonus rakstu.

    Raksti

  • 2020.gads

    Meklējiet jaunākās grāmatas šeit 

    2021.gads

    Meklējiet jaunākās grāmatas šeit 

  • Staiceles pilsētas bibliotēkā pieejami šādi preses izdevumi:

     

    Laikraksti:

    Alojas Novada Vēstis; Auseklis; Lauku Avīze;

    Žurnāli:

    Avene; Copes Lietas; Dari Pats; Dārza Pasaule; Ievas Dārzs; Ievas Māja; Ilustrētā Junioriem; Ilustrētā Vēsture; Ilustrētā Zinātne; Ir; Ko ārsti tev nestāsta;  Mans Mazais; Mājas Viesis;  Medības; Mistērija; Ok; Praktiskais Latvietis; Praktiskie Rokdarbi; Santa; Veselība;  Zinātnieks.